Marthalicia Matarrita bio

My photo
New York, New York, United States
Biography Marthalicia Matarrita Born and raised in Harlem, New York City. Marthalicia has many art disciplines such as drawing, sculpting, painting and creating large murals and is always expanding in new mediums. Current area of art dialogue is based on educating the harmony between animals and humans, in many unique presentations. Marthalicia early stages: Sharng "black books" graffitti art journals as well as comic books were her past time. Encouraged by faith to persue the art form, Marthalicia entered La Guardia High School of Performance and the Arts, and upon graduating high school, she enlisted in the Army National Guard. She enrolled in S.U.N.Y. New Paltz for B.F.A. in Fine Arts. Her art resume further in her new art journey "Live Art Performance" Today, Marthalicia has broaden her art experiences to many difference avenues in art venues, and oppourtunites where she builds with her community and others.

Tuesday, June 22, 2010

I am one out of 4 DYNAMIC painters that will be Painting Live for ART BATTLES July 3, Brooklyn Museum: "15 minutes of Fame"

July 3rd ArtBattles presents 15 minutes of Fame at the Brooklyn Museum


Artists:

Concep   ///   Marthalicia  ///     Lexi Bella  ///      Zito


DJ's - Boogie Brothers
Anthony Avatar-


Shane


Host:
Greg Leveto



Producers: Sean Bono  &  Jess Kantor





Assistant:
Maddy Dietrich





The event:
5:30 Load In - Canvas dropcloths easels paint buckets brushes staff artists and djs

6pm Set up - Stage setting sound check etc.

7pm Introduction- of the artbattles today's theme (Theme = American Icons) materials only Tempera paint! Brooklyn Museum's rules. Andy Warhol said in 1968 that "In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes. check the link for more info on Andy Warhol and the show at Brooklyn Museum- http://www.nytimes.com/2010/06/18/arts/design/18warhol.html. Time length three 15 minute sets spaced by 5 minute breaks. The winner will get their own solo for the final 15 minutes on the main stage.



7:15 Introduce the artists as they come out of the crowd/ behind the stage all over.

7:20 When the music starts the battle begins

7:35 Break for a song chosen by Boogie brothers 5 minutes

7:40 Artists back at it

7:55 Artists break for a 5 minute song

8:00 Artists back at it

8:15 Battle is over

8:20 Winning artist is unveiled for their 15 minutes of fame Solo Live art show in front of the whole crowd.

8:40 Art Battles event is Over!

No comments: